Idag är det tydligen Cyber Monday

imgres

Att det var Black Friday i fredags har knappast undgått någon i vårt avlånga land. Vi svenskar älskar ju att ta över amerikanska traditioner och Black Friday har blivit lite av en institution även här, och just i år kändes det som alla hade hakat på det konceptet.

Jag kanske är sen på bollen, men har fattat först idag att Black Friday nu även i Sverige åtföljs av Cyber Monday. Idag är det alltså e-handelns tur att locka med låga priser för en dag för att få igång julhandeln. Kul och smart tycker jag.

Både Black Friday och Cyber Monday ger butikerna anledning att kommunicera med sina kunder och googlar man på begreppen så finns det också en mängd artiklar ute idag som pratar om denna, inom citationstecken, nyhet. För den krisdrabbade handeln har med dessa dagar fattat behovet av att skapa sina egna PR- och kommunikationstillfällen bortom sedvanliga andra shoppingtillfällen som lön och fars dag. Och det funkar säkert ypperligt. I mitt inbox- och Facebook-flöde erbjuds jag just idag 50% rabatt på böcker, CD-skivor, rabatt på kläder och julinredning . Och i morgon läser vi säkert nyheten om att Cyber Monday har slagit nya försäljningsrekord.

Jag säger gilla för Cyber Monday!