Mångfald och affärer går ihop

Martin Lundstedt

Martin Lundstedt

Det är inte ofta man hör ledare i näringslivet verkligen prata rakt ur hjärtat på ett sådant där okonstlat och rättframt sätt. Delvis får man väl skylla oss kommunikationsproffs för det. Ibland har PK och rätt framtoning tagit över för mycket från det verkligt intressanta.

Därför var det fantastiskt befriande att få lyssna till och träffa Martin Lundstedt, avgående vd för Scania och snart ny vd på Volvo. Han prisades förra måndagen för sitt engagemang och arbete för mångfald av Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv. Manusfritt och rakt från hjärtat pratade han om sitt arbete, en fråga som många företagsledare annars tycker är lite jobbig att ta i eftersom det är just lätt att trampa fel där ordval ska övervägas och innehåll balanseras.

Men Martin visade att även kontroversiella och svåra ämnen inte är svåra att varken jobba med eller tala om. Just kanske för att han verkade ha en pragmatisk syn att det hela egentligen inte är så svårt om man använder det sunda förnuftet. Hans budskap var enkla; all förändring måste utgå från affären. Testa dig fram, rätt lösning kanske inte kommer direkt. Var konkret och sätt upp tydliga och mätbara mål. Låter nästan lite för enkelt för att vara sant, men just så har han och Scania jobbat med sina målsättningar att både få en bättre könsfördelning på företaget samt även för att bygga en pluralistisk företagskultur där olika värderingar, kunskap, religion, åsikter är en tillgång för just affären och företagets utveckling.

Ett globalt företag behöver globala lösningar. Och särskilt i pyttelilla Sverige måste vi tänka så om vi inte ska bli utdöda dinosaurier här längst ut i norra hemisfären. Därför var det trösterikt att höra att Martin Lundstedt var väldigt positiv till att just vi i detta land har väldigt bra förutsättningar att lyckas med ett inkluderande arbetsliv. Den globala marknaden tvingar oss delvis till det, särskilt när vi går från enkel produktion till avancerade tjänster även inom industrin. Men också för att vi tycker om horisontella strukturer där fler människor kan ta plats. För att citera Martin: ”annars riskerar det att bli väldigt lika där i toppen”. Inte så svårt när man tänker efter egentligen.

Hör min intervju med Martin i sin helhet på pontusschultz.com.